Wat is een betonlook vloer

Voor steeds meer mensen geldt dat ze er de voorkeur aan geven om in hun woning gebruik te maken van een naadloze vloer. Vroeger was dat wel even anders, want toen was de traditionele tegelvloer zoals we deze allemaal kennen veruit het populairst. Tegenwoordig komt daar toch langzaam maar zeker verandering in. Een betonlook vloer is een elastische kunststof gem├¬leerde gietvloer die bestaat uit twee RAL kleuren. Uiteraard is het zo dat er bij dit type vloer steeds ter plaatse en met de handen door elkaar wordt gewerkt. Op deze manier ontstaat er een wolkerige uitstraling die een beetje doet denken aan marmer. Voor een betonlook vloer geldt dan ook dat ze in de praktijk altijd uniek is. 

Wat zijn de voordelen van een betonlook vloer? 

Er zijn in de praktijk best wel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van een betonlook vloer. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat ze over een taai elastisch karakter beschikt. Dit zorgt ervoor dat deze vloer scheuroverbruggend is. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat ze het contact geluid dempt en dat ze bijzonder sterk en slijtvast is. Daardoor kan je bij een vloer niet alleen rekenen op een kwalitatieve, comfortabele vloer om gebruik van te maken, daarnaast is ze ook nog eens ongelofelijk duurzaam. Andere voordelen waar je bij de vloer op kan rekenen zijn de volgende: 

  • Het naadloze karakter maakt ze ongelooflijk onderhoudsvriendelijk; 
  • Een betonlook vloer is altijd vloeistofdicht; 
  • Deze vloer is uitstekend geschikt voor mensen met een allergie; 
  • Je kan ze perfect combineren met vloerverwarming; 
  • Het is mogelijk om deze vloer op nagenoeg elke ondergrond aan te brengen; 
  • Door en door gekleurd en UV-bestendig; 

De bovenstaande voordelen zijn al behoorlijk wat, maar nog lang niet alles, integendeel. Je zal in de praktijk dan ook kunnen vaststellen dat de veelzijdige uitstraling van deze vloer ervoor zorgt dat ze werkelijk in elke stijl van interieur kan worden opgenomen. Dit is ook het gevolg van het feit dat de vloer in nagenoeg alle RAL-kleuren verkrijgbaar is. Ongeacht de kleur die jouw voorkeur wegdraagt, deze vloer is er dus altijd in te bestellen.

Welke soort betonlook vloer is voor jou de beste keuze? 

Er bestaan op de markt tal van verschillende soorten vloeren waar je een keuze uit kan maken. Dit zorgt ervoor dat het voor veel mensen niet helemaal duidelijk is welk type betonlook vloer voor hun nu precies de beste keuze is. Bij een nieuwbouwproject is het zo dat de vloer nog gestort dient te worden. In dit geval kies je dan ook bij voorkeur voor een gepolierde betonnen vloer. In het merendeel van de gevallen is dit de voordeligste optie terwijl je ook nog eens kan rekenen op de aanwezigheid van echt beton. 

Is er onvoldoende ruimte beschikbaar voor het realiseren van een betonvloer? Wil je toch graag de beschikking hebben over een naadloze vloer in je woning? In dat geval kan betoncire de moeite waard zijn om te overwegen. Dit is te wijten aan het feit dat je deze reeds in een laagdikte van amper 2 mm kan bestellen. Dat geldt niet voor een gepolierde betonvloer. Bij dit type vloer dien je er dan ook rekening mee te houden dat je in de praktijk altijd behoeften hebt aan een dikte van ten minste 10 centimeter.
G-vloeren.nl: de specialist in gietvloeren voor woning en bedrijf.