Voorkom ontstoppingen

Voorkom verstoppingen in uw woning

 

Als er iets is wat u maar al te graag wilt voorkomen, dan zijn het wel de verstoppingen in uw riool of afvoer. Een verstopping zorgt er namelijk niet alleen voor, dat u een zeer nare stank in uw woning krijgt, ook is het vaak niet langer mogelijk om uw toilet en bijvoorbeeld douche te gebruiken. U moet er toch niet aan denken, dat u op de late avond niet meer naar het toilet kunt? Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met verschillende loodgieters in de omgeving van Almere, die ons meer vertelden over de mogelijkheden tot het voorkomen van een verstopping in uw woning. Vaak heeft u hier zelf een behoorlijk aandeel in namelijk!

 

Tips om verstoppingen tegen te gaan

 

Allereerst is het van groot belang om goed te letten op de hoeveelheid afval, wat in uw afvoer terechtkomt. Door het gewicht van dit afval, worden bijvoorbeeld etensresten niet altijd meegevoerd met het water, waardoor er kleine ophopingen in uw afvoer ontstaan. Dit is het begin van een verstopping! Om te voorkomen dat er grote hoeveelheden restafval in uw afvoer komen, kunt u in uw gootsteen een klein zeefje leggen. Dergelijke zeefjes zijn bij de meeste bouw- en hobbywinkels aan te schaffen voor een lage prijs. Zo’n zeefje is ook aan te raden bij uw regenpijpen, waar veel takjes en bladeren naar uw afvoer stromen. Met een speciaal kapje kunt u dit grotendeels tegengaan, waarmee de kans op een verstopping in de regenpijp of afvoer aanzienlijk kleiner wordt.

 

Ook in de afvoer van uw toilet ontstaat geregeld een verstopping, door het gebruik van toiletpapier binnen huishoudens. Let goed op de hoeveelheid toiletpapier die u dagelijks gebruikt en gebruik in ieder geval niet meer dan noodzakelijk is.

 

Afvoer doorspuiten

 

Om er zeker van te zijn dat een verstopping voorkomen wordt, kunt u de hulp inschakelen van een loodgieter bij u in de buurt. Zij kunnen beginnende verstoppingen onder een hoge druk uit uw afvoer spuiten, om een uiteindelijke verstopping tijdig te kunnen voorkomen. U kunt immers niet al het restafval uit uw afvoer houden.