Tuinmeubels beschermen

Het is volop herfst. Dat betekent dat je tuinmeubelen een stuk meer te verduren krijgen dan een paar maanden geleden. Je dient ze dan ook passende bescherming te geven om er volgend voorjaar weer optimaal van te kunnen genieten. Hoe? Dat lees je hier.
Gedurende de herfst kijken wij Nederlanders niet op van onstuimig en regenachtig weer; daar zijn we wel tegenop gewassen. Maar de meeste tuinmeubelen kunnen een stuk minder hebben. Die dien je veilig op te bergen onder een beschutte veranda of afgesloten tuinhuis om ze te beschermen tegen al dat najaarsgeweld. Heb je geen tuinhuis of veranda? Dan heb je misschien wat aan onderstaande tips.

Afdekhoezen
Voor iedere tuinstoel, tuintafel of loungeset is er wel een passende afdekhoes verkrijgbaar, die het meubel vrij houdt van regen en vuil. Met name de afdekhoezen van AeroCover zijn uitermate geschikt. Deze hoezen hebben de unieke eigenschap dat ze ‘ademen’. Water kan er aan de buitenkant niet in door een stevig ribstoppolyester. Het membraan aan de binnenkant zorgt er echter voor dat condens onder de hoezen er wel uit kan. De hoezen beschikken over een aanrijgkoord, zodat je ze stevig om je tuinmeubelen kunt bevestigen.

Kussenboxen
Ook de kussens van je tuinmeubelen kun je passende bescherming geven. Bijvoorbeeld door ze op te bergen in handige kussenboxen. Kussenboxen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, maar zijn allemaal geschikt om je kussens droog te houden. Niet alleen in de herfst, maar ook in de zomer. Immers kan het ’s zomers ook gewoon regenen, zeker in Nederland. Kussenboxen zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook positief bijdragen aan de inrichting van je tuin. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende mooie materialen, zoals bijvoorbeeld natuurlijk ogend wicker. Met een kussenbox sla je dus twee vliegen in één klap.