Soorten dakbedekkingen

Ben jij nog opzoek naar een dakbedekking? Dan zal de keuze vast niet gemakkelijk zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten dakbedekking op de markt. Het is dan vaak ook nog zo dat deze individuele dakbedekkingen ook nog eens bestaan uit verschillende typen, elk met hun eigen specifieke eigenschap(pen). Onderstaand een overzicht van een aantal soorten dakbedekkingen die vandaag de dag zeer gewild zijn.

Een bitumineus dak

Bitumen is een vloeibare stof, die van nature in ruwe aardolie voorkomt. Het is dus van oorsprong een natuurlijk product, waardoor het ook in Nederland een zeer populair product is. Een bitumineus dak wordt vooral gebruikt op de daken van loodsen, bedrijfspanden en garages. Van oorsprong is bitumen een vloeibare stof die van nature voorkomt in ruwe aardolie. Dit is dan ook een erg populair product in Nederland. Het wordt met name veel gebruikt op garages, loodsen en bedrijfspanden.

Een groen dak

Groene daken worden vaak bedekt met een speciaal soort vetplanten genaamd Sedum. Deze sedumdaken bieden niet alleen een zeer mooi uitzicht, maar verbeteren daarnaast ook nog de thermische isolatie. Daarnaast biedt het dak ook een buffer voor het eventueel gevallen regenwater.

Een rieten dak

Rieten daken zie je vandaag de dag steeds vaker voorbijkomen. Dit is met name een goede keuze, omdat riet een natuurproduct is. Dit is dan ook de reden waarom het niet alleen goedkoop, maar ook nog eens milieuvriendelijk is. Het oogsten van het riet kost namelijk vrij weinig energie. Daarbij wordt het dekken van het riet zelf door vakkundige rietdekkers gedaan, zodat je er vooral zeker van bent dat het dak van je huis niet alleen een zeer chique en vooral romantische uitstraling heeft, maar ook op de juiste manier wordt aangelegd. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat er geen gaten tussen het riet zitten.