Lekkages opsporen

Lekkages opsporen en verhelpen

 

Een van de meest uitgevoerde werkzaamheden door een loodgieter, is het opsporen en verhelpen van vervelende lekkages in uw woning. Overigens hoeft een lekkage niet alleen in huis voor te komen, maar kan dit bijvoorbeeld ook rond uw regenpijpen het geval zijn! Het nare aan een lekkage is dat u de bron hiervan vaak maar moeizaam met het blote oog kunt vinden. Daarbij kan er als gevolg van de lekkage waterschade in uw woning ontstaan, wat niet altijd te herstellen is. Denk bijvoorbeeld aan waterschade aan uw fotoalbums of boeken, het houtwerk onder uw dak of de vloeren rond de afvoer van een vaatwasser of wasmachine. Om u te helpen bij het vinden van de bron van een lekkage en deze direct voor u te verhelpen, kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen.

 

Veel loodgieters in de omgeving van uw woonplaats zullen een ruime expertise hebben in dergelijke werkzaamheden, waardoor de bron van een lekkage snel gevonden en verholpen is. Zo wordt voorkomen, dat de waterschade in uw woning groter en groter wordt. Zeker bij daken is dit naar, omdat er grote schimmelplekken op uw muren en plafond kunnen ontstaan. Iets wat er lelijk uitziet en daarbij lastig te verhelpen is!

 

Vormen van lekkages

 

Lekkages komen in veel verschillende vormen voor in woningen. Zo kunnen lekkages ontstaan als gevolg van een versleten dakbedekking waarin scheurtjes zijn ontstaan, kan er een lekkage ontstaan rond de afvoer van een apparaat als de vaatwasser of wasmachine, enzovoorts. Dit maakt het des te lastiger om de bron van een lekkage voor u te vinden. Gelukkig beschikken loodgieters over speciale apparatuur, waarmee het mogelijk is om de bron snel te vinden.

 

Vaak is een lekkage, wanneer deze eenmaal gevonden is, relatief eenvoudig te verhelpen. Bij een afvoer kan het bijvoorbeeld al voldoende zijn om gebruik te maken van een rubberen ring om de plek van de lekkage. In het geval van lekkages rond uw dak, kan het noodzakelijk zijn om een deel van uw dakbedekking te vervangen. Dit kunt u laten doen door een erkende dakdekker bij u in de buurt.

 

Bron: website loodgietersleiden.nl