Kosten besparen nieuwbouw

Tegenwoordig worden er heel veel woningen gebouwd. Deze nieuwbouw woningen zijn in de meeste gevallen koopwoningen en dus zijn er maar twee groepen personen die deze woningen aan kan schaffen: mensen met eigen vermogen of die een hypotheek kunnen aanschaffen. Wij zullen u een aantal tips geven op het gebied van het besparen van kosten rondom de aanschaf van een nieuwbouw woning.

Allereerst moet u kijken naar de zogenoemde meewerklijst. Soms moet u extra betalen voor “normale” voorzieningen. Wanneer u hier van te voren een kijkje in neemt, kunt u bepalen of het geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

Let op een eventuele verbouwing

Heeft u een kijkje genomen in de meewerklijst? Dan kunt u nu kijken naar verbouwingen waar u persoonlijk achter staat en behoefte aan heeft. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar om kosten te besparen is het aantrekkelijker om dit te doen samen met vrienden, familie of kennissen. Ga hiermee op tijd aan de slag, want dit moet met het regelen van de hypotheek al duidelijk zijn, zodat u uw hypotheek hierop kunt afstellen. Klik hier voor meer informatie.

Onderhandel over de prijs

Wanneer er meerwerk aan de woning moet worden verricht, kunt u hier met de projectontwikkelaar over in onderhandeling gaan. Tegenwoordig worden de meeste woningen met minimale voorzieningen afgeleverd aan de koper en het extra werk brengt een hoge meerprijs met zich mee.

Wanneer er meerdere woningen worden verkocht, kunt u ook samen met de andere kopers in onderhandeling gaan. Zo kunt u sneller een eventuele korting realiseren, want het is voor de projectontwikkelaar aantrekkelijk om de verbouwing of het meerwerk via hen te laten verlopen, want zij pakken hier ook een marge op. Zorg voor één aanspraakpunt, want zij blijft de communicatie goed.

Denk u na over nieuwbouw in Rosmalen? Er zijn hierbij zat mogelijkheden. Neem gerust een kijkje op het internet en doe de nodige inspiratie op.