Elektriciteit aanleggen

Elektriciteit laten aanleggen bij bouw van woning

 

Wanneer u bezig bent met de bouw van een nieuwe woning, of wanneer u uw huidige woning aan het verbouwen bent, kunt u bijna niet onder de elektriciteitswerkzaamheden uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de elektriciteitskabels onder uw woning en tussen de muren, het aansluiten van punten voor uw verlichting, de televisie en de radio, enzovoorts. Werkzaamheden op het gebied van elektriciteit en energie kunt u wellicht voor een groot deel zelf uitvoeren, eventueel met de hulp van handleidingen op het internet zoals Energie-vergelijken.nu. Mocht u echter twijfelen over uw technische kennis, of er zeker van willen zijn dat de werkzaamheden op een correcte en veilige manier worden uitgevoerd, dan is het raadzaam om de hulp van een erkende elektricien bij u in de buurt in te schakelen.

 

Een elektricien heeft over het algemeen een ruime expertise in het aanleggen van elektriciteit in uw woning, waardoor dergelijke klusjes snel voor u gedaan zijn. Daarnaast kan een elektricien u advies geven over de mogelijkheden tot het plaatsen van stopcontacten, aansluitingen van verlichting, enzovoorts.

 

Elektriciteit binnen en buiten uw woning

 

Het aanleggen van de elektriciteit in uw woning begint over het algemeen met het leggen van elektriciteitskabels onder uw woning door en tussen de muren. Houd er hierbij rekening, dat u in de toekomst wellicht ook buitenshuis gebruik wilt kunnen maken van elektriciteit. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting van een schuur, een tuinhuisje, enzovoorts. Om te voorkomen dat u in een later stadium in de knel komt, is het raadzaam om hier al in de beginfase elektriciteitskabels voor aan te leggen buiten uw woning om.

 

Vervolgens is het mogelijk om aansluitingen voor de verlichting van uw woning, stopcontacten en bijvoorbeeld een aansluiting voor de tv-kabel in orde te maken. Dit kunt u zelf doen, maar ook laten doen door een erkende elektricien. Op internet vindt u veel handleidingen voor het installeren van elektra in uw woning, zoals de stopcontacten. Let er echter wel goed op, dat u dit op een veilige en correcte wijze doet. U wilt immers geen kortsluiting hebben, kort nadat u de nieuwe aansluitingen heeft geïnstalleerd.