De voordelen van een kunststof raamkozijn

Een kunststof raamkozijn van PVC is even populair als een raamkozijn van hout. Dat is te danken aan hun vele voordelen. Het is niet alleen relatief goedkoop, maar ook opvallend onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Daarnaast is de keuze aan modellen, motieven en kleuren van kunststof erg uitgebreid. Kunststof evolueerde zo sterk dat het nog nauwelijks van hout is te onderscheiden. Met dat voordeel dat je ze niet moet schilderen zoals dat met houten raamkozijnen wel het geval is. De kunststof kozijnen uit PVC lijken veel op hout, maar moeten niet meer niet geschilderd worden. Andere en zeker niet te onderschatten voordelen van kunststof zijn ongetwijfeld zijn thermische en geluidsisolatie waarde. Zo houd je je energiekosten laag en storende geluiden buiten.

Raamkozijnen met veelzijdig ontwerp

Kunststof raamkozijnen zijn verkrijgbaar in vele modellen, uitvoeringen en veelzijdige ontwerpen. Tot voor enkele jaren werd het design van kunststof raamkozijnen als een van de grootste nadelen gezien. Daar kwam ondertussen de nodige verandering in. Bijna alle mogelijke (trendy) kleuren en kleurencombinaties zijn nu mogelijk. Voor iedere bouwstijl en ieders wensen en verwachtingen zijn nu aangepaste kunststof kozijnen beschikbaar. Houd je bijvoorbeeld van hout maar niet van de nadelen van dit materiaal? Houtimitaties in kunststof zijn nu nog nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Isolatiewaarde van kunststof raamkozijnen

Kunststof kozijnen isoleren uitstekend en doen je zo jaarlijks tot 300 euro op je energierekening besparen. Deze raamkozijnen hebben een holle ruimte opgevuld stilstaande lucht. Het is de lucht die voor de hoge isolatiewaarde zorgt. Hoe meer kamers des te beter de isolatie. Om optimaal van de voordelen van kunststof raamkozijnen combineer je ze met de juiste beglazing. Voor priv├ę woningen is dat hoogrendementsglas (HR++). Dit glas beschikt over een isolerende coating en tussen het glas zit een speciaal soort gas dat de isolatiewaarde van kunststof nog aanzienlijk verhoogt.

Kunststof raamkozijnen zijn ook Veilig

Bij het kiezen van de juiste raamkozijnen speelt ook het veiligheidsaspect een belangrijke rol. Zo beschermen ze je tegen mogelijke inbrekers omdat het ontgrendelen ervan moeilijk en tijdrovend is. Veilige raamkozijnen herken je aan hun Politie Veilig Wonen Keurmerk. Deze kozijnen zijn uitgerust met stevige speciale scharnieren, waardoor je deze kozijnen zeker niet in een handomdraai uit hun hengels tilt. Kunststof raamkozijnen zijn ook brandveilig. Ze zijn niet alleen moeilijk ontvlambaar maar zelfs zelfdovend.

Kunststof vraagt weinig onderhoud

Vergeleken met raamkozijnen uit hout vragen kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud. Ze zijn namelijk kleurvast en moeten dus niet geschilderd worden. Kunststof als materiaal voor kozijnen evolueerde zo sterk dat het weerstaat aan onze sterk wisselende weersomstandigheden. Dat betekent dat het weinig of niet verkleurd. Regelmatig schoonmaken met een vochtige spons of microvezeldoek met een niet agressief schoonmaakmiddel houd hen in topconditie. Vele bedrijven maken het je nog makkelijker en bieden je een onderhoudscontract aan waarbij regelmatig zoals iedere vijf of zeven jaar het beslag- en sluitwerk zoals scharnieren, sloten en rubbers van zowel draaiende als vaste delen wordt gecontroleerd. Kortom, raamkozijnen in kunststof zijn erg populair, goedkoop en energiezuinig. Zo betalen ze op relatief korte tijd zichzelf terugbetalen.