Creeer ontspanning in de tuin

Naast het bouwen of verbouwen van een huis, kan er nog een belangrijk onderdeel aan vast zitten, namelijk de tuin of mogelijk een dakterras. In ieder geval is een buitenplaats heerlijk om niet continue binnenshuis te moeten zitten en toch privacy houden. Een eigen plek in de tuin, alleen hoe zorg je voor echte ontspanning in je eigen tuin?

Vergeet de tuin niet

Veelal wordt er eerst nagedacht over het inrichten van het huis. Pas op het einde wordt er budget vrijgemaakt voor een tuin. Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval, maar we komen het helaas nog vaak genoeg tegen. Het ontwerpen en aanleggen van een tuin naar smaak, heeft namelijk ook genoeg budget nodig.

Een tuin kan vrij eenvoudig worden aangelegd, met veel tegels, dit is tevens onderhoudsvrij. Ook kan er worden gekozen voor een groenrijke tuin, hierover zal vooraf een keuze gemaakt worden. Alleen wat centraal staat in de tuin is vaak het terras. Dit is de plek waar men buiten zit en naar de rest van de tuin kijkt.

Inrichten van het terras

Het inrichten van de loungehoek bepaald vaak ook of er daadwerkelijk buiten wordt gezeten in de zomer. Zo kan er worden gekozen om een goede bbq buiten te zetten en een uitgebreide tuinset aan te schaffen. Het kan ook nog verder worden uitgebreid met elektriciteit buiten voor tv en een eventuele terrasverwarming.

Elke terras heeft tuinstoelen, dit kan in combinatie zijn met een loungebank of kiezen voor enkel tuinstoelen en een buitentafel. In verschillende winkels kan men kijken naar de mogelijkheden. Het setje wat we zelf in de tuin hebben staan is afgebeeld hieronder:

Aankleding

Het zijn niet alleen de meubels die het terras afmaken, maar automatisch zijn hier ook kussens voor nodig. De juiste kussens maken het terras helemaal af. Ook accesoires zullen veel sfeer toevoegen en hierdoor de tuin in zijn geheel afmaken. In de zomer met een kaars erbij of mooie verlichting, kunnen de avonden lang worden doorgebracht.

Zorg voor het totaalplaatje, zo kunnen de tegels en de kussens in de tuinstoelen bijvoorbeeld matchen. Soms word er gekozen voor een japanse sfeer of juist een hele moderne tuin. Alles is geheel naar smaak in te richten en dat is het mooie eraan om een tuin vanaf het begin aan mee te nemen in het design en de budgetering van een verbouwing.