Betonlook in de badkamer

Een prachtige betonlook badkamer

Dat de industriële look tegenwoordig erg populair is, hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Overal waar u over het internet leest over huizen en interieur, komt u bijvoorbeeld industriële lampen tegen of ziet u dat er steeds vaker met beton wordt gewerkt. Veel mensen hebben echter een negatief beeld van beton, omdat het in hun ogen wat saai en kil overkomt. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Zo kan een strakke betonlook badkamer zeker het overwegen waard zijn. En dat is precies waar we het in dit artikel kort over gaan hebben, puur om u wat inspiratie te geven.

Betonlook badkamers hoeven niet saai te zijn

Dat betonlook badkamers saai zijn, is niet per definitie het geval. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan alleen de wat ruwe, kille vorm van beton. Zo is er ook het zogenaamde ‘gepolierd beton’. Deze gepolierde versie van beton biedt net wat meer mogelijkheden. De buitenlaag van gepolierd beton kan immers op vele verschillende manieren worden afgewerkt. Zo bent u bijvoorbeeld niet beperkt tot enkel grijstinten, maar is het ook mogelijk om met kleuren te werken. Op die manier kunt u uw badkamer geheel naar eigen wens vormgeven.

Combineer met andere materialen

Mocht u wat extra kleurmogelijkheden nog niet genoeg vinden en mocht uw badkamer in uw ogen nog te kil te zijn, dan zijn er nog extra opties. Zo kunt u voor bijzonder sanitair gaan dat net wat extra’s biedt aan uw badkamer. Wat tevens nog interessant is, is het beton combineren met andere materialen. In uw zoektocht zult u zo zien dat betonlook badkamers vaak aangevuld zijn met metalen of glazen elementen. Zo kan een metalen blad of wc-pot een erg mooie aanvulling zijn op uw betoonlook badkamer. Probeer dus zeker wat meer ‘out of the box’ te denken, niet alleen op het gebied van kleur, maar ook zeker voor wat betreft de materialen.