Afgewerkt vloeronderhoud

Wat verstaan we onder vloeronderhoud? Het volgen van een regelmatig onderhoudsschema en het gebruik van schoonmaakproducten die effectief reinigen met de minste hoeveelheid arbeid, is de meest efficiënte manier om het uiterlijk van een afgewerkte vloer te behouden. Er zijn verschillende onderhoudsniveaus – van een dagelijkse routine tot meer tussentijds onderhoud met schoonmaken en polijsten.

Door een regelmatig onderhoudsprogramma te ontwikkelen, inclusief de juiste reinigingstechnieken en -producten, blijft uw vloer nog jaren mooi. 

Wat verstaan we onder vloeronderhoud?
Het eerste dat iemand ziet bij het betreden van een gebouw of huis, zijn waarschijnlijk de vloeren. Afhankelijk van hoe schoon of vuil ze eruitzien, kan dit de perceptie van het hele gebouw beïnvloeden. Vloeren die vies, geschaafd of dof lijken, kunnen de indruk wekken dat de reinheidsnormen van de faciliteit ontbreken. Studies hebben aangetoond dat het uiterlijk van een faciliteit tot wel 75 procent kan dalen als de vloer een negatieve indruk wekt. En het zijn deze eerste indrukken die mensen hebben die belangrijk zijn en meestal blijven hangen.

Waarom vloerafwerking op een vloer leggen?
Vloerafwerking wordt gebruikt om een hernieuwbare, herstelbare, ‘verjongende’ slijtlaag op een veerkrachtige vloer te bieden. De ingebouwde antislip-eigenschappen zijn het meest effectief. De ingebouwde waxen in de afwerking kunnen een hogere wrijving opleveren om de vloer minder glad te maken en om:

• De vloer te verfraaien
• De vloer gemakkelijker schoon te maken.
• De vloer te beschermen en zo de totale kosten van onderhoud en reparatie te verlagen.

De algemene mythe dat glanzende afgewerkte vloeren gladder zijn dan saaie afgewerkte vloeren is over het algemeen onjuist. Een goede vloerafwerking is ontworpen om de juiste wrijving te bieden voor antislipvloeren. Echter alleen als de afwerking goed wordt schoongemaakt en onderhouden, resulteert dit in glanzende vloeren.

Veiligheid
Veiligheid is een andere belangrijke reden om uw afgewerkte vloeren te onderhouden.
Op het gebied van onderhoud van afgewerkte vloeren kan de veiligheid van vloeren worden verbeterd door effectieve reiniging om verontreinigingen te verwijderen. Vloermatten zijn één van de belangrijkste elementen om te voorkomen dat grond en verontreinigingen een faciliteit binnendringen.

Bron: www.designlife.nl